Når vi skal på stranda

Helga i Lofoten var helt tipp topp tommel (og hele hånda) opp. Mannen i huset benyttet seg av sol og pudder, til en topptur på lørdag. Og da passet det utmerket at vi to andre fikk spørsmål om å være med på stranda, med noen små og store venner.

Vår nærmeste nabo (sånn nesten hvertfall) er vakreste Hauklandstranda, og dit drar vi både titt og ofte, og den ble også målet for lørdag formiddag. Hauklandværet er lunefullt, og vi vet aldri helt hvor vinden kommer fra. Vi har erfart at det alltid er lurt å ha med seg litt ekstra med klær (som gjelder overalt i Lofoten) når vi skal dit.

Denne lørdagen ble det ekstra liggende igjen i bilen. For tror du ikke sannelig at det var vindstille? Sola varmet, lyset var klart, og både himmelen og havet var krystallblått. Vi blir aldri lei Hauklandstranda.

20170401_122441_HDR

I sekken pakket vi med oss påsmurte rundstykker, kaffe og kakao, kjeks og vann, og sitteunderlag og Jervenduk. Jervenduken fortjener et eget innlegg, så det kommer senere.

I hånda tok vi med oss bøtte og spade, og en boks med forstørrelsesglass.

20170401_122354_HDR

Tenk deg alt som kan dukke opp på ei strand. Skjell i ulike fasonger og typer her, rare og fine steiner der. Insekter, tang og hav. Det ble en spennende liten skattejakt for å finne ting som kunne puttes i boksen, og utforskes nærmere.

20170401_110831_HDR

Og mens vi var der, tror du ikke vi så pappa høyt oppe i fjellet, som en bitteliten maur?

Etterhvert ble spaden tatt i bruk, og i stranda lagde vi elv. Stadig måtte vi ta med bøtta ned i vannkanten for å fylle opp på nytt, for så å gå tilbake til elva, helle innholdet, og se elva sildre nedover.

20170401_123340_HDR

(Mini)Små fjell ble besteget og klatret på, hoppet fra og utforsket med nysgjerrige øyne.

IMG_20170401_143717_648

Og i ny og ne måtte vi ta oss tid til å se og lytte på havet. Noen vi begge finner stor glede i.

Slike formiddager, vennskap og stunder, lever vi lenge på.

Advertisements
Katrine

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s